老 Archivní čaje

Ne všechny čaje jsou nejlepší čerstvé, ba naopak. Mnoho čajů postavených na těžších a hlubších chutích - zralém ovoci, dřevě, zemi a podobně má potenciál ke zrání do jedinečných chuťových poloh. Navíc máme možnost ochutnat historické odrůdy, styly zpracování, ale i čistotu přírody, které už nikdo nevrátí. Některé druhy se dají snadno archivovat i u nás doma, s jinými je to složitější. O tom si raději popovídejme osobně. Velmi obecně se dá říct, že čím starší, tím zajímavější zážitky v šálku umí vykouzlit. Ty nejstarší, především z minulého milénia, jsou opravdovými poklady a hýčkáme si je pro nejvzácnější hosty a příležitosti.
 
2015 Laoshu Xiaotuo Shucha Archivní tmavý čaj na cesty s krémovou, sladkou, zemitou chutí a vůní připomínající hořkou čokoládu a dřeva a příjemně nahořklou hřejivou dochutí. Původ: Okres Lincang, provincie Yunnan, Čína Odrůda: Daye – Velkolistý čajovník Doba sklizně: Směs 2011 - 2014 Druh podle zpracování: Zrající tmavý čaj (Shu Puer)  
20 Kč
24 položek celkem