老 Archivní čaje

Ne všechny čaje jsou nejlepší čerstvé, ba naopak. Mnoho čajů postavených na těžších a hlubších chutích - zralém ovoci, dřevě, zemi a podobně má potenciál ke zrání do jedinečných chuťových poloh. Navíc máme možnost ochutnat historické odrůdy, styly zpracování, ale i čistotu přírody, které už nikdo nevrátí. Některé druhy se dají snadno archivovat i u nás doma, s jinými je to složitější. O tom si raději popovídejme osobně. Velmi obecně se dá říct, že čím starší, tím zajímavější zážitky v šálku umí vykouzlit. Ty nejstarší, především z minulého milénia, jsou opravdovými poklady a hýčkáme si je pro nejvzácnější hosty a příležitosti.
 
Anxi Meizhan 2015
od 180 Kč
 
Skladem
Minituo 2015
20 Kč
 
Skladem
Mengku Gushu 2013
od 192 Kč
 
Momentálně nedostupné
Esence 2010
od 132 Kč
 
Skladem
Yiwu Gushu 2006
Yiwu Gushu 2006 Hluboký, vyzrálý zrající čaj s plnou, sladkou, vlhčí chutí a vůní připomínající sušené ovoce, dřeva a místy houby a s dlouhou sytou dochutí. Původ: Vesnice Gaoshanzhai a Luoshuidong, pohoří Yiwu, Yunnan, ČínaOdrůda: Daye, staré stromyDoba sklizně: 2006Druh: Zrající čaj (Sheng Puer)Skladování: 3 roky vlhké v Yiwu, poté suché v Kunming  
od 180 Kč
 
Skladem
Rougui Guifei 2002
od 360 Kč
 
Skladem
Ailao 2002
od 120 Kč
 
Skladem
Liubao 1999
od 270 Kč
 
Momentálně nedostupné
Liuan 1998
od 190 Kč
 
Skladem
Shupu 1990's
od 195 Kč
 
Skladem
Mengla Gushu 2009
od 212 Kč
 
Skladem
Tři pohoří 2019
od 135 Kč
 
Skladem
15 položek celkem