Old Master 1996

1996 Thai Dao Jian Zhong Chiang Mai Artisanal Shu Puer

Laskavý, meditativní archivní tmavý čaj se sladce hedvábnou chutí a vůní připomínající balzu, vanilku, vzávná dřeva a voňavou hlínu a minerální dochutí.

Jedinečný kousek z dílny starého mistra výroby Pueru v Thajsku.


Původ: Chiang Mai, Thajsko
Odrůda: Dayezhong - Velkolistý čajovník
Doba sklizně: 1996
Druh podle zpracování: Tmavý čaj (Shu Puer)
Skladování
: Thajsko


Díky úbytku hnotnosti během fermentace a zrání se může hmotnost celého koláče pohybovat v rozmezí 330 - 380 g.

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
640 Kč 1 280 Kč 2 560 Kč 8 200 Kč 384 Kč od 384 Kč 556,52 Kč bez DPH 1 113,04 Kč bez DPH 2 226,09 Kč bez DPH 7 130,43 Kč bez DPH 333,91 Kč bez DPH od 333,91 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

Výběr z archivu po nedávno zesnulém thajském producentovi čínského původu, panu Dao Jian Zhong. Dao Jian Zhong se narodil v roce 1930 a během svého života byl svědkem několika historických proměn produkce Pueru. V roce 1956 dezertoval z čínské armády do Laosu a nakonec se usadil v Thajsku v oblasti Chiang Mai. 20 let pracoval ve slavné thajské továrně Hong Tai Chang, kde se naučil mnoho technik výroby Pueru. Po jejím zavření v 90. letech minulého století se připojil k malé továrně, ve které vedl výrobu až do smrti v roce 2019. Přestože se na koláčích nikdy neobjevil jeho podpis, stál u zrodu mnoha a mnoha čajových koláčů, do kterých jsou vepsány jeho obrovské zkušenosti. Na žádosti slavných hongkongských čajoven si dokázal osvojit a mistrovsky použít styl produkce slavných starých yunnanských rodinných dílen ze začátku minulého století, přes receptury thajské Hong Tai Chang i čínské Menghai Tea Factory z éry velkých státních továren. Mnoho těchto koláčů v obalech originálů putovalo do Hongkongu, Macca, Číny a na Taiwan, aniž by kdokoli znal příběh muže, který je vytvořil.

Tento koláč je fenomenálním příkladem 26 let skvěle vyzrálého Shu Pueru, vytvořeného zděděnými tradičními čínskými postupy přenesenými do Thajska. V chuti může připomínat velmi staré, dobře vyzrálé Puery a Liubaa. Celkově bylo dostupných již jen 168 číslovaných koláčů tohoto skvostu.

Kategorie: 茶 Čaj