熟 Shu Puer

Patří mezi čaje tmavé, dodatečně kvašené. Přesto, že Shu Puer vznikl teprve nedávno, asi před 50 lety, je natolik oblíbený a rozšířený, že mu věnujeme vlastní kapitolu. Řízenou fermentací se snaží napodobit proces mnohaletého přirozeného zrání slavných čajů z čínské provincie Yunnan. Urychlit boží práci však zcela nejde, a tak vznikl spíše nový druh tmavého čaje. I když už je "uzrálý" z výroby, svědčí mu další archivace. V měděném až černočerném nálevu dává těžkou zemitou chuť s hebkým projevem. Pohladí v břiše, pomůže vytrávit a pořádně zahřeje.
 
1990's Shu Puer Fangcha Taiwan Storage Hluboký léčivý archivní tmavý čaj s hebkou, zemitou chutí a vůní připomínající moře, vlhké dřevo a svěží minerální dochutí. Původ: Yunnan, Čína Odrůda: Dayezhong - Velkolistý čajovník Doba sklizně: 90. léta Druh podle zpracování: Tmavý čaj (Shu Puer) Skladování : Taiwan  
od 560 Kč
6 položek celkem