True Oriental Beauty

Xinchu Dong Fang Mei Ren 2021

Božský, elegantní polozelený čaj s extrémně sladkým a bohatým buketem kombinujícím čerstvé a svařené ovoce, vzácná dřeva, růže, med se špetkou pepře, lékořice a kardamomu a hutnou květově medovou dochutí.

A také čaj romanticky opojný, který si získal i mnoho slavných osobností. Skvělý k oslavě svátečních chvil a rozjímání. Ale pozor, určitě se zamilujete.

"Pravou", taiwanskou Krásku Orientu si můžete objednat v degustačním setu spolu s New Oriental Beauty z pevninské Číny. Spolu tvoří nádherný pár, True Oriental Beauty s těžšími tóny ovoce a vzácných dřev a New Oriental Beauty s lehčími svěžími tóny ovoce a květin, obě s nekonečně sladkou, opojnou dochutí.


Původ: Xinchu, Taiwan
Odrůda: Qingxin Damao - TRES #1
Sklizeň: Červenec 2021
Druh podle zpracování: Polozelený čaj (oolong)


Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
460 Kč 920 Kč 290 Kč 940 Kč 564 Kč od 290 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

Jakub: Orientální krásky jsou z mé zkušenosti jedny z "nejrozmarnějších" a "nejsložitějších" čajů na přípravu. Stejně tak je v záplavě různých typů na trhu z různých koutů světa poměrně obtížné najít kousky, které nemají očividné chyby a ve stejný moment mají alespoň odpovídající cenovky vzhledem ke kvalitě. Tato je ale z našeho pohledu rozhodně jedním z naprostých klenotů ve světě Dong Fang Mei Ren Oolongů.Ušlechtilá, klasicky zpracovaná, opojná, parfémová, s nádhernou vlnkou muskatelu.

Mé doporučení na přípravu tohoto klenotu (a určitě půjde použít i na jakékoliv jiné Orientálky) je následující. Chcete-li si vychutnat spíše jemné a slaďoučké parfémové tóny, pak začněte na 75 stupních Celsia. Nálevy spíše delší a teplotu zvedejte jen velice pozvolna. Klidně můžete zůstat v rozpětí 75 - 85 až do téměř úplného konce. 

A nebo můžete zvolit úplně opačný přístup a začít rovnou 90 - 95 stupni. Nálevy jsou pak ale co nejkratší. Ze začátku nečekejte vůbec, později bude stačit jeden hluboký nádech a výdech. A stejně tak vroucí voda v pozdějších nálevech. Tímto postupem bude čaj mnohem hutnější, medovější, velmi se zvýrazní kořeněné tóny a tóny svařeného ovoce.

Kategorie: 茶 Čaj
Zpět do obchodu